Sunde weight gainers: 3 muskelopbyggende alternativer til traditionelle weight gainers

Det er et velkendt faktum, at de fleste weight gainers på markedet mildt sagt ikke er helt sukkerfri. Faktisk indeholder mange over 25 g sukker per 100 g. Det vil sige, at over 25 pct. af weight gainers indhold er sukker. Går du op i din sundhed, men vil du samtidig gerne tage på i muskelmasse, giver vi her 3 sunde, billige og muskelopbyggende alternativer til de traditionelle weight gainers. Læs eventuelt også vores guide til weight gainers.

Sådan finder du selv alternativer til weight gainers

Før vi giver dig vores 5 bud på alternativer til weight gainers, vil vi for en kort bemærkning vise, hvordan man selv finder alternativer til weight gainers. Vi bemærker i første omgang, at en weight gainer på 100 g (den typiske mængde i en shake) har følgende kalorieindhold: 395 kcal., heraf 59 gram protein, 32 gram kulhydrater og 3 gram fedt.

Man kan efterfølgende Google sig frem til forskellige næringsindhold for forskellige fødevarer. F.eks. får man kalorietabellen vist til højre, når man googler “Æg kalorier“.

Og nu til alternativerne til weight gainers:

1: En dåse tun i vand og 2 bananer

1 dåse tun i vand (185 g) giver 207 kcal. med 47 g protein, 2 g fedt og 0 g kulhydrater. 1 mellemstor banan (160 g) giver 86 kcal. med 1 g protein, 0,3 g fedt og 20 g kulhydrater. Samlet for 1 dåse tun i vand og 2 bananer giver det:

 • 379,2 kcal.
 • 50 g protein
 • 1,6 g fedt
 • 40 g kulhydrater

Det bliver næppe lige så praktisk at skulle stå og fumle med en dåse tun i omklædningsrummet. Til gengæld slipper du for al sukkerindholdet i weight gainers. Tilmed er det et relativt billigt alternativ. Bananerne kan naturligvis skiftes ud med andre frugter (frugt har generelt et højt indhold af hurtige kulhydrater, som er gode efter træning).

2: 100 gram cashewnødder med sund, umættet fedt

Med 100 gram cashewnødder får du:

 • 553 kcal.
 • 18 g protein
 • 44 g fedt
 • 30 g kulhydrat

Det giver dig altså en god mængde kalorier, og så er de praktiske at gå rundt med. Desuden har cashewnødder et højt indhold af umættet fedt (32 g), som er de sunde fedtstoffer. Den eneste ulempe er, at cashewnødder er forholdsvis dyre i Danmark.

3: 50 g peanutbutter og 1 skrive rugbrød (peanutbuttermad)

Med 50 g peanutbutter får du 294 kcal, heraf 12,5 g protein, 25 g fedt og 10 g kulhydrater. Vi kan yderligere supplere med en skrive mørk rugbrød (50 g) som giver 105 kcal, heraf 2,9 gram protein, 0,7 gram fedt og 23,7 gram kulhydrater. Sammenlagt:

 • 399 kcal
 •  15,4 g protein
 • 25,7 g fedt
 • 33,7 g kulhydrater

Der er et væld af sunde alternativer til weight gainers

Pointen i dette indlæg er at give nogle sunde, muskelopbyggende og gode alternativer til weight gainers, men det er i mindst lige så høj grad et forsøg på at vise, at man bestemt ikke behøver at spise pulver for at få de kalorier, man skal bruge for at tage muskelmasse på. Det kan gøres med helt almindelig kost. Bare man husker at spise meget af den.