Motionscykel test (2021) – Top 10 over de bedste motionscykler

Hvis du gerne vil i gang med træning derhjemme, så er en motionscykel en rigtig god investering. Den er især velegnet til dig, der har problemer med overkroppen, da motionscyklen er utrolig skånsom motionsform. Læs om de bedste modeller i vores motionscykel test. Og er du i tvivl om, hvilken du skal vælge, kan du altid gå efter vores testvinder: en Abilica Stream Adventure Motionscykel.

Om du er professionel, øvet eller nybegynder, så har vi fundet den bedste cykel til dig, som efterlever netop dit behov og dit budget. 

Vi vil desuden klæde dig godt på i valget af motionscykel ved at forklare, hvilke funktioner du bør prioritere alt efter dit behov med motionscyklen. Vi giver dig også eksempler til, hvordan du kan træne med motionscyklen for at gå det meste ud af den. Du vil med garanti have lyst til at anskaffe dig en motionscykel efter du har læst denne artikel.

testvinder
testvinder

Testvinder: Abilica Stream Adventure

Abilica Stream Adventure er en motionscykel af høj kvalitet, som er perfekt til brug som hjemmetræning. Motionscyklen har mange egenskaber og kan justeres så du får den bedste træning til dit behov. Øg motivationen med den tilhørende app, hvor du kan lave dine egne ruter rundt om i verden og oplev terrænet mens du cykler.

             Klik her og se prisen
Bedste motionscykler:
Pris
Billigst hos
image #1 Abilica Stream Adventure
4.999,00 kr.
Ablicia Læs mere
image #2 Masterfit TP200 motionscykel
3.495,00 kr.
Ablicia Læs mere
image #3 ODIN B3 Motionscykel
2.799,00 kr.
Apuls.dk Læs mere
image #4 InShape FB500
(AFP: Error loading price from price table) kr.
(AFP: Error loading reseller from price table) Læs mere
image #5 Spirit CU900 LED Motionscykel
19.995,00 kr.
Ablicia Læs mere
image #6 Spirit AB900 Air Bike
7.995,00 kr.
Ablicia Læs mere
image #7 Schwinn Airdyne AD6i motionscykel
6.995,00 kr.
Ablicia Læs mere
image #8 Hammer Ergo-Motion Motionscykel
4.499,00 kr.
Apuls.dk Læs mere
image #9 Bodytone EVOU1+ Motionscykel
49.999,00 kr.
Apuls.dk Læs mere
image #10 ODIN B1 Foldbar Motionscykel
2.099,00 kr.
Apuls.dk Læs mere

#1 Abilica Stream Adventure - bedste motionscykel

BEDSTE PRIS: 4.999,00 kr (Ablicia)

Abilica Stream Adventure er en motionscykel af høj kvalitet, som er perfekt til brug som hjemmetræning. Motionscyklen har mange egenskaber og kan justeres så du får den bedste træning til dit behov. Øg motivationen med den tilhørende app, hvor du kan lave dine egne ruter rundt om i verden og oplev terrænet mens du cykler.

 • Solid motionscykel af høj kvalitet
 • Indbygget computer og tilhørende app underholder dig under træningen
 • Track din puls med den indbyggede håndpulsmålere
Forhandler Totalpris Læs mere
Ablicia DKK 4.999,00 Gå til forhandler

Derfor skal du vælge Abilica Stream Adventure

Motionscyklen Abilica Stream Adventure er ideel til dig, der ønsker at steppe hjemmetræningen et par niveauer op. Motionscyklen er i rigtig god kvalitet og er utrolig solid, så du kan give den ekstra gas. Med en elektronisk justerbar magnetmodstand får du hele 32 belastningsnivauer. Cyklen kan tilpasses i forhold til højde og forskellige grebsmuligheder. Højden kan tilpasses brugere med højden mellem 135 til 195 centimeter. Det solide og lækre styr er designet på den måde at den har flere forskellige grebsmuligheder samt får dens udformning dig til at sidde med en ret ryg, som er en fordel for dig med skulder- eller rygproblemer.

Ekstra underholdning under træningen med computer og tilhørende app

Stream Adventure motionscyklen har en indbygget computer, som er utrolig brugervenlig og let tilgængelig. Når man sidder og sveder på motionscyklen, får man ofte lyst til at lave noget andet samtidig, som får tankerne væk fra den hårde træning. Den indbyggede computer har 12 udfordrende træningsprogrammer samt bluetooth, så du kan tilkoble din smartphone eller din tablet. Brug her den gratis app iConsole+, som giver dig mulighed for at lave cykelruter forskellige steder i verdenen via Google Maps. Her bliver modstanden i cyklen tilpasset terrænet, så du får den mest realistiske og autentiske oplevelse, som muligt. Du kan efterfølgende dele dine resultater på de sociale medier.

Track din puls på motionscyklens indbyggede pulsmålere, som du kan koble sammen med et pulsbælte, der understøtter u-kodet frekvens, som visse Polar-modeller gør. Du får dermed en dynamisk træning, der er tilpasset din puls, ved hjælp af motionscyklens pulsprogram.

Motionscyklens svinghjul er 8 kg tunge og giver dig dermed en god udfordring med modstanden, så du altid er sikret en effektiv og udfordrende træning. Du kan desuden nemt flytte rundt på cyklen med de to transporthjul, som er placeret foran. Så kan du træne lige hvor du har lyst, eksempelvis i haven på en sommerdag.

Produktdetaljer:

 • Længde: 95 cm
 • Bredde: 51 cm
 • Højde: 143 cm
 • Vægt: 38,5 kg
 • Maks. personvægt: 150 kg

 

#2 Masterfit TP200 motionscykel - god motionscykel til prisen

BEDSTE PRIS: 3.495,00 kr (Ablicia)

Ønsker du en utrolig brugervenlig motionscykel, som er let at anvende for alle uanset alder og træningsniveau, så Masterfit TP200 motionscyklen det perfekte valg for dig. Cyklen er også rigtig god til prisen, da du får alle de krav og behov, som man har til en motionscykel til en billig pris.

 • Utrolig brugervenlig motionscykel, som kan bruges af alle
 • Vælg mellem 32 modstandsniveauer
 • Track din tid, distance, modstand, kalorier og din puls via display
Forhandler Totalpris Læs mere
Ablicia DKK 3.495,00 Gå til forhandler

Derfor skal du vælge Masterfit TP200 motionscykel

Med hele 32 modstandsniveauer samt 16 forskellige træningsprogrammer, kan du altid være sikker på at få en træning, der udfordrer dig til det yderste, og du kan nemt justere denne modstand på motionscyklens smarte display. Displayet viser dig de vigtigste informationer, som du har brug for under din træning, nemlig tid, distance, kalorier og modstand.

Justerbart sæde for den mest komfortable træning

Masterfit TP200 motionscyklens sæde kan du både justere op og ned samt fra side til side, så du opnår den bedste siddestilling for dig under cykeltræningen. Cyklen kan tåle en personvægt på helt op til 130 kg og selve cyklen vejer 32 kg, så den kan flyttes rundt på, som du har lyst.

Du kan desuden måle din puls under hele træningen med den indbyggede pulsmåler i håndtaget på motionscyklen. Dermed kan du hele tiden være opmærksom på hvor høj din puls er og således sikrer dig den mest optimale træning.

Der medfølger derudover en adapter, så du kan bruge cyklen, hvor du vil.

Produktdetaljer:

 • Længde: 91 cm
 • Bredde: 58 cm
 • Højde: 152 cm
 • Vægt: 32 kg
 • Maks. personvægt: 130 kg

#3 ODIN B3 Motionscykel -

BEDSTE PRIS: 2.799,00 kr (Apuls.dk)

Du får masser af værdi for pengene med ODIN B3 motionscykel. Den har et magnetisk bremsesystem og har 8 modstandniveauer samt er du sikret masser af underholdning under træningen med motionscyklens LCD skærm samt en holder til din smartphone eller tablet.

 • 8 modstandsniveauer kan tilpasses via indbygget computer
 • Nem justering af højde og stilling af sæde samt pedaler
 • Styr med forskellige grebsmuligheder og pulsmåler
Forhandler Totalpris Læs mere
Apuls.dk DKK 2.799,00 Gå til forhandler

Derfor skal du vælge ODIN B3 motionscykel

ODIN B3 motionscyklen er nem at anvende for alle og giver dig med sikkerhed en god træning. Cyklen er robust og kan tåle en personvægt op til 130 kg. ODIN B3 har 8 modstandsniveauer, som du nemt og hurtigt kan vælge i mellem via motionscyklens indbyggede computer. Denne computer er nem og brugervenlig og du kan via de 3 knapper skifte visningen mellem din tid, puls, hastighed, distance samt de kalorier du har forbrændt.

Nem og brugervenlig justering

Motionscyklen sikrer dig den bedste komfort, da den kan justeres i højden lige fra 70,5 – 91 cm. Du kan ligeledes justere pedalerne på cyklen ved blot at dreje på siderne. Den robuste stålramme er fremstillet i kraftige rør med en diameter på 6 centimeter. Alt dette giver dig en god stabilitet under træningen og dermed en god komfort.

Styret har en diameter på 7,5 centimeter og er godt og lækkert at holde på samt giver dig adskillige grebsmuligheder. Det er rigtig rart at kunne skifte mellem grebet i løbet af en træning, så du får mest ud af den. Styret har også en indbygget pulsmåler, så du hele tiden kan være opmærksom på din puls.

Motionscyklen vejer 23 kg og har to transporthjul, som gør det nemt for dig at transportere og flytte rundt på den.

Produktdetaljer:

 • Svinghjul: 6 kg
 • Længde: 86 cm
 • Bredde: 44,5 cm
 • Højde: 140 cm
 • Vægt: 23 kg
 • Maks. personvægt: 130 kg

#4 InShape FB500 - billig motionscykel

BEDSTE PRIS: (AFP: Error loading price from price table) kr ((AFP: Error loading reseller from price table))

InShape FB500 er en yderst praktisk motionscykel i god kvalitet til en utrolig lav pris. Motionscyklen har et uopslideligt magnetisk system, som giver dig mulighed for at vælge imellem 8 forskellige niveauer. Med det flotte, minimalistiske design passer InShape motionscyklen perfekt ind i træningsrummet eller på kontoret, uden at den ser klodset og grim ud.

 • Utrolig billig motionscykel, der kan hvad den skal
 • Uopslideligt magnetisk modstand med 8 modstandsniveauer
 • Justerbart sæde
Forhandler Totalpris Læs mere

Derfor skal du vælge InShape FB500 Flywheel motionscykel

Denne motionscykel er perfekt til dig, der ikke så meget tid i hverdagen og på ingen måde har tid til at tage i fitnesscenteret, men ønsker at holde formen vedlige. InShape FB500 motionscykel kan lige hvad den skal og giver dig masser af god motion for ingen penge.

Motionscyklen har en indbygget computer, som kan måle scan, tid, hastighed, distance, ODO, puls og din kalorieforbrænding, så du får den mest optimale træning, som muligt.

Uopslideligt magnetisk modstand

InShape FB500 Flywheel motionscykel har en fremragende uopslideligt magnetisk modstand, som giver en modstand på op til hele 8 niveauer. Du kan dermed altid være sikker på at du kan udfordre dig selv og få den mest effektive træning.

Komforten er også godkendt, da du kan justere sædet op og ned og dermed tilpasse din højde, så du sidder bedst muligt under træningen. Motionscyklen kan tåle en personvægt op til 100 kg, hvilket viser at motionscyklen er særdeles solid. Den har derudover to nylonhjul, så du nemt at flytte den rundt og træne lige hvor du vil.

Produktdetaljer:

 • Længde: 91 cm
 • Bredde: 47 cm
 • Højde: 135 cm
 • Maks. personvægt: 100 kg

#5 Spirit CU900 LED Motionscykel - professionnel motionscykel

BEDSTE PRIS: 19.995,00 kr (Ablicia)

Motionscyklen Spirit CU900 LED er en professionel motionscykel medet utroligt lækkert og tidsløst design. Den selvgenerende så den ikke skal tilsluttes et stik. Med 40 modstandsniveauer er du sikret en hård og effektiv træning, hver gang.

 • Professionnel motionscykel med mange funktioner
 • Kan benyttes af alle uanset træningsniveau med cyklens 40 modstandsniveauer
 • Indbygget computer og ventillation
Forhandler Totalpris Læs mere
Ablicia DKK 19.995,00 Gå til forhandler

Derfor skal du vælge Spirit CU900 LED motionscykel

Motionscyklen Spirit CU900 er det perfekte valg til dig, der tager din cykeltræning seriøst og ikke vil gå på kompromis med effektivitet og design. Motionscyklen er udstyret med en let og glidende tråd, som giver dig en fremragende træningsoplevelse.

Selvgenererende motionscykel med 40 modstandsniveauer

Motionscyklen Spirit CU900 er selvgenererende, hvilket betyder at den ikke skal tilsluttes en stik. Dette giver dig muligheder for at træne lige hvor du vil. Den indbyggede computer sikrer dig både motivation, variation og modstand. Computeren er brugervenlig og kan bruges af alle.

Med hele 40 modstandniveauer er denne motionscykel perfekt til alle uanset om du er nubegynder, øvet eller professionel atlet. Cyklen er utrolig kraftig og kan holde til en personvægt helt op til 204 kg. Med de to transporthjul på den forreste fod, kunne det ikke være nemmere for dig, at flytte rundt på motionscyklen.

Du kan nemt justere sædet op og ned samt hvilken stilling, der passer dig bedst. Styret har pulsmåler, så du hele tiden kan være opdateret på din puls under træningen samt har du forskellige grebsmuligheder. Du kan via computeren sætte ventilationen til, så du får en dejlig brise i ansigtet, som er utrolig nyttig under den hårde, svedige træning.

Derudover har pedalerne brede stropper til at spænde dine fødder fast med, så du får den mest stabile træning, som muligt.

Produktdetaljer:

 • Længde: 124 cm
 • Bredde: 56 cm
 • Højde: 140 cm
 • Vægt: 65 kg
 • Maks. personvægt: 204 kg.

#6 Spirit AB900 Air Bike - Air Bike motionscykel, der træner hele kroppen

BEDSTE PRIS: 7.995,00 kr (Ablicia)

Spirit AB900 Air Bike motionscykel er uundværlig i ethvert motionsrum. Med en dynamisk luftmodstand, hvilket betyder at jo mere du giver den gas, jo mere modstand giver motionscyklen. Du er sikret træning af hele kroppen med denne geniale Air Bike og er perfekt til interval træning eller HIIT.

 • Air Bike med dynamisk luftmodstand, der træner hele kroppens muskulatur
 • Informationsrig indbygget computer og tilhørende Spirit Fit app
 • Pulsaflæsning, der tilpasser træningen til din puls
Forhandler Totalpris Læs mere
Ablicia DKK 7.995,00 Gå til forhandler

Derfor skal du vælge Spirit AB900 Air Bike

Denne motionscykel adskiller sig fra de klassiske motionscykler ved at du også bruger armene. Air Bike AB900 træner hele kroppens muskulatur og er perfekt til dig, der elsker at lave HIIT eller interval træning.

Du får med sikkerhed den nødvendige udfordring i din træning med denne motionscykels dynamiske luftmodstand. Uanset hvilket træningsniveau du har, så er denne cykel perfekt til dig og du kan nemt tilpasse sadlen til netop din højde. Air Bike AB900 vil give dig den mest effektive træning, du længe har oplevet.

Informationsrig computer

Denne Air Bike har naturligvis også en indbygget computer, som viser dig alle de nødvendige informationer under træningen. Du får oplyst interval, target time, distance, kalorier, watt, hastighed, RPM og puls. Computeren har programmer som quick start, target time, target distance, target calories, target heart rate, interval 20-10, interval 10-20 og target custom. Med en bluetooth enhed, kan du bruge den smarte Spirit Fit App til træningen og dermed får du endnu mere ud af din træning på motionscyklen.

Du kan med fordel tilkoble din pulsbælte, som bruger u-kodet frekvens. Du får med pulsaflæsningen også mulighed for at benytte sig af pulsprogrammer, som giver en dynamisk træning, der er tilpasset til din puls.

Når træningen er slut, vil computeren vise dig en opsummering af total time, total distance og total watts.

Du kan desuden nemt og hurtigt transportere motionscyklen rundt, da den har to transporthjul forrest.

Produktdetaljer:

 • Længde: 122 cm
 • Bredde: 66 cm
 • Højde: 128 cm
 • Vægt: 54 kg
 • Maks. personvægt: 159 kg

#7 Schwinn Airdyne AD6i motionscykel - lydløs motionscykel

BEDSTE PRIS: 6.995,00 kr (Ablicia)

Med Schwinn Airdyne motionscykel får du både trænet ben og arme samtidig. Jo hårdere du træder i pedalerne, jo mere modstand får du, så du nemt kan tilpasse modstanden til dit niveau. Det er altså den perfekte træning til dig der ønsker at få pulsen op lynhurtigt.

 • Motionscykel, der træner både både arme og ben
 • Lydløs friktionsløs fane, holder dig kølig under træningen
 • LCD skærm oplyser dig om de vigtigste data i din træning
Forhandler Totalpris Læs mere
Ablicia DKK 6.995,00 Gå til forhandler

Derfor skal du vælge Scwinn Airdyne AD6i motionscykel

Denne smarte Airdyne motionscykel fra Scwinn er perfekt til hjemmetræningen. Med dens luftmodstand-teknologi bruger din hastighed til at styre intensiteten på træningen. Bevæg dine arme og ben på samme tid for at træne både din overkrop og underkrop. Du har også mulighed for kun at træne armene, ved at placere dine fødder på de to fod-”skamler” i stedet for pedalerne.

Lydløs træning med den friktionsløse fane

Airdyne AD6i motionscykels friktionsløse fane er helt lydløs, så du ikke forstyrre de andre du bor sammen med, eller dine naboer, hvis du bor i lejlighed. Samtidig virker fanen også som en ventilation og giver en let brise til din hårde, svedige træning.

Fodpedalerne er selvbalancerende og har stropper, så du nemt kan fastgøre dine fødder, når du træner, så den bliver så komfortabel som muligt. Med Airdyne AD6i motionscyklens LCD display kan du holde øje med de vigtigste data, som tid, distance, kalorieforbrug og watt, under hele din træning. Den har også et revmeter, som er perfekt til intervaltræning.

Du har samtidig en smart holder til din drikkedunk og en holder til en bog eller tablet, så du kan være underholdt under din træning.

Airdyne AD6i motionscyklen er desuden kompatibel med pulsbælter, som bruger u-kodet frekvens, så du kan benytte dig af pulsprogrammer, som giver dig en dynamisk træning, der er tilpasset netop din puls.

Produktdetaljer:

 • Længde: 126 cm
 • Bredde: 65 cm
 • Højde: 129 cm
 • Vægt: 51 kg
 • Maks. personvægt: 160 kg

#8 Hammer Ergo-Motion Motionscykel - god motionscykel med USB-stik

BEDSTE PRIS: 4.499,00 kr (Apuls.dk)

Hammer Ergo-Motion er en motionscykel med mange forskellige indstillingsmuligheder og en behagelig sadel. Motionscyklen har en rigtig kraftig magnetisk maksimummodstand, som giver dig mulighed for at træne rigtig hårdt og er derfor perfekt til dig, der er øvet inden for cykling.

 • Praktisk motionscykel med kraftig modstand
 • Justerbar fødder der kan tilpasse sig ethvert underlag
 • USH-stik samt smart hylde til smartphone og tablet

Derfor skal du vælge motionscyklen Hammer Ergo-Motion

Hammer Ergo-Motion motionscyklen er utrolig stabil og kan klare en belastning op til 130 kg. Du kan placere motionscyklen de fleste steder, selvom på et ujævnt underlag, da den har justerbare fødder, der gør den stabil uanset hvor. Desuden har du mulighed for at tilpasse sadlen i lige den stilling, der er bedst for dig. Du kan spænde dine fødder fast med de medfølgende spænder.

Praktisk træningscomputer med USB-stik

Med den indbyggede computer kan du nemt navigere rundt i indstillingerne med en drejeknap. Under din træning kan du følge med i de vigtigste oplysninger som hastighed, distance, puls og dit kalorieforbrug. Med den gratis app iConsole får du en rigtig godt overblik over din træning på motionscyklen. App’en viser dig nemlig de samme værdier, som du kan se på displayet, men med en anden grafik.

Du kan placere din smartphone eller tablet på den smarte medfølgende hylde, så du kan blive underholdt under træningen. Computeren har et USB-stik, så du kan oplade din telefon og dermed er du fri for at den pludselig går ud midt i træningen.

Produktdetaljer:

 • Længde: 102 cm
 • Bredde: 50 cm
 • Højde: 128 cm
 • Vægt: 25 kg
 • Maks. personvægt: 130 kg
 • Svinghjul 8 kg

#9 Bodytone EVOU1+ Motionscykel - motionscykel med fremragende underholdningsmuligheder

BEDSTE PRIS: 49.999,00 kr (Apuls.dk)

Denne EVOU1+ motionscykel fra Bodytone er en rigtig stabil og professionnel motionscykel med gode underholdningsmuligheder med dens store skærm. Cyklen har 20 modstandsniveauer og ekstra brede pedalplatforme.

 

 • Proffesionnel motionscykel af høj kvalitet og brugervenlighed
 • Stor skærm med mange muligheder for underholdning under træningen
 • Download iConsole+ app og lav din egen rute hvor som helst i verdenen via Google Maps

 

Forhandler Totalpris Læs mere
Apuls.dk DKK 49.999,00 Gå til forhandler

Derfor skal du vælge Bodytone EVOU1+ motionscykel

Motionscyklen EVOU1+ er perfekt til dig, der træner ofte og har planlagt at bruge din motionscykel hyppigt. Med ekstra store pedaler og justerbar remme til at spænde fødderne fast, får du maksimal komfort samt effektivitet under træningen. Styret har tre forskellige positioner, som giver dig mulighed for at skifte stilling under træningen.

Professionnel motionscykel med mange funktioner

Cyklen har hele 20 forskellige modstandsniveauer samt hjertefrekvens på styret, så du er sikret dig en udfordrende træning uanset dit træningsniveau. Motionscyklens utrolig store skærm er perfekt til nemt at følge din træningsdata under træningen. Den store computer giver dig også fantastiske underholdningsmuligheder under træningen. Du kan tilslutte din smartphone via bluetooth og downloade appen iConsole+, hvorfra du kan lave din egen rute, hvor som helst i verdenen via Google Maps og følge ruten på den fremragende skærm. Modstandsniveauet tilpasser til de pågældende terræn, som du har valgt, så du får den mest realistiske og autentiske cykeloplevelse.

Produktdetaljer:

 • Længde: 117 cm
 • Bredde: 64 cm
 • Højde: 157 cm
 • Vægt: 77 kg
 • Maks. personvægt: 180 kg

#10 ODIN B1 Foldbar Motionscykel - motionscykel til dig, der ikke har meget plads i hjemmet

BEDSTE PRIS: 2.099,00 kr (Apuls.dk)

ODIN B1 er en utrolig god og pladsbesparende motionscykel, som er rigtig nem at hive frem, når du har brug for den. Med 8 modstandsniveauer, LCD-skærm og et justerbart sæde, kan denne motionscykel alt hvad den skal for at få en god og effektiv træning.

 • Foldbar og let motionscykel, der er nemt at opbevare
 • 8 modstandsniveauer, der indstilles via computer
 • Justerbart sæde og selvrejsende pedaler
Forhandler Totalpris Læs mere
Apuls.dk DKK 2.099,00 Gå til forhandler

Derfor skal du vælge ODIN B1 Foldbar motionscykel

Som navnet antyder er denne motionscykel utrolig nem at folde sammen og vejer blot 14 kg, hvilket gør den yderst nem at opbevare, så den ikke står fremme og tager en masse plads. Opbevar den eksempelvis bag en dør eller i et skab, hvor den ikke er synlig. Den er især velegnet til dig, som eksempelvis ikke har meget plads derhjemme og blot ønsker en motionscykel, som du kan bruge en gang imellem, når du får lyst til at træne.

Motionscyklen har 8 modstandsniveauer, som du indstiller via computeren. Du kan dermed selv øge og reducere belastningen, så det passer netop til dit behov og træningsniveau. Styret er super nemt at få et ordentligt greb om og giver dig mulighed for at skifte stilling under træningen.

Den indbyggede computer har en tydelig LCD skærm og er rigtig nem at benytte med en én enkel knap, hvor du kan skifte visningen af vigtige oplysninger som tid, hastighed, distance, puls og forbrændte kalorier.

Justerbar og indbygget pulsmåler

ODIN B1 har et justerbart sæde, der kan justeres i højden fra 80 til 88 centimeter, så du sikrer dig den helt perfekte højde og dermed den bedste komfort for dig under træningen. Pedalerne kan ligeledes justeres samt er de selvrejsende, hvilket betyder at de automatisk vender sig rigtigt og er klar til at træde på med det samme. På den måde er du fri for selv at skulle vende dem rigtigt med fødderne.

Motionscyklen har et svinghjul på 8,5 kg og har indbygget pulsmåler i styret. Trods den lette vægt på 14 kg kan motionscyklen holde til en personvægt op til 100 kg, hvilket indikerer at den er rimelig robust.

Produktdetaljer:

 • Længde: 118,5 cm
 • Bredde: 41 cm
 • Højde: 116 cm
 • Vægt: 13,9 kg
 • Maks. personvægt: 100 kg

Dette skal du være opmærksom på, når du køber ny motionscykel

Pris og kvalitet hænger godt sammen, når det kommer til motionscykler. Man får hvad man betaler for. Så hvis du er en haj til at træne på motionscykel og bruger den ofte, så vil du få mere ud af at betale mere for den. Hvorimod, hvis du blot ønsker at benytte den engang imellem, når du får lyst, så behøver du ikke at give så meget for en motionscykel.

For det første er det en god idé at kigge på den maksimale personvægt, som motionscyklen kan bære. Det er nemlig meget forskelligt, hvor meget hver motionscykel kan holde til. Det kan være alt fra 100 kg til 200 kg. Det indikerer også meget godt, hvor robust motionscyklen er og hvor hård træning, den kan udføre. Tænk derfor over hvem der skal benytte motionscyklen. Er det kun dig eller er der også andre i din husstand, der ønsker at benytte motionscyklen? Så er det vigtigt at du vælger en, der kan holde til den tungestes vægt, så den ikke ender med at brase sammen og resultere i skader.

Standard motionscykler

De fleste “standard” motionscykler har mange af de samme funktioner i form af justerbart sæde, styr med flere grebsmuligheder og pulsmåling, indbygget computer med display samt et godt udvalg af træningsprogrammer og modstandsnivauer. Nogle modeller har også mulighed for tilkobling af smartphones og tablet, uden at det gør cyklen dyrere. Disse modeller er gode til dig, der blot ønsker en motionscykel, som du kan bruge til træning derhjemme.

Du vil sandsynligvis gerne have en cykel, der ikke fylder for meget og gerne må være nem at flytte og transportere. Standard-modellerne er ikke altid i et flot design, og det kan give dig endnu mere lyst til at gemme den væk. Displayet på motionscyklen er ikke så stort og viser dig blot de vigtigste informationer som hastighed, tid, puls, kalorier og distance.

Modstandstypen på standard-modellerne er ofte permanenmagnetisk modstand, da det er billigere at fremstille end den dyrere elektromagnetiske modstand og er meget populær hos producenterne. De kan nemlig på den måde holde salgsprisen nede på motionscyklerne.

Avancerede motionscykler

De mere avancerede modeller har mulighed for tilkobling af pulsbælte samt er meget mere robuste og kan klare en højere personvægt. De har ofte også en mere avanceret skærm og en tilhørende app, hvorfra man kan lave sin egen rute og følge via app’en. Disse modeller er mere til dig, der tager cykling seriøst og ønsker en professionel cykel. Du vil sikkert gerne have en cykel, der også er pæn at se på, da den kommer til at stå fremme og bliver en del af interiøret i dit hjem.

Skærmen på motioncyklen er ofte større og mere avancerede og viser flere oplysninger udover standardinformationerne samt vise terrænet, som du “cykler” på for at få den mest realistiske cykeloplevelse.

Modstanden på de dyrere modeller er ofte elektromagnetisk, som forkortes til EMS. Denne form for modstand er mere holdbar end permanentmagnetisk, som de billigere modeller har. Grunden til at den er mere holdbar er på grund af, at den ikke har nogen bevægelige dele, som kan blive slidt op med tiden.

Træning på motionscyklen

Mange vil måske anse træning på en motionscykle som værende kedelig, da der ikke sker så meget variation. For at skabe mere variation i din træning med motionscyklen er det en god idé at benytte de tilhørende træningsprogrammer, som langt de fleste motionscykler har via deres display. Her kan du vælge mellem opvarmningsprogrammer, et egentligt træningsmodul og “cool down” programmer, som du kan benytte dig af efter træningen.

En populær træningsform på motionscykler er intervaltræning. Intervaltræning er en utrolig effektiv træningsform ifølge mange studier. Motionscykler har ofte intervalprogrammer indbygget, men du kan med fordel selv lave en intervaltræning på egen hånd.

Formålet med intervaltræning er at du skal give dit absolut maksimale kræfter i en kort tid og holde pause med meget lavt energiniveau efter. Dette gentager du et vis antal gange. Det kunne eksempelvis være en træning på 10 til 20 minutter, hvor du skiftevis giver dit maksimale i 15 sekunder og derefter holder du en pause i 15 sekunder, med stille og rolig cykling. Denne hårde og korte træning kan erstatte mange timers træning, med samme udbytte i sidste ende. Det kan altså spare dig en masse tid at lave intervaltræning.

De dage, hvor du ikke har energien til intervaltræning, og du har tiden til det, kan du placere motionscyklen foran TV’et. Det kan hjælpe på motivationen til at træne i længere tid, da du ikke når at kede dig.

FAQ

Hvor mange kalorier forbrænder jeg på en motionscykel?

The calorie burn on an exercise bike depends on your height, weight, age and level of exercise. In addition, it depends on how long you cycle and the level of resistance. Use a heart rate monitor to find your correct calorie consumption

What is the difference between an exercise bike and a spinning bike?

A spinning bike is a separate version of the exercise bike, which is extra stable for the heavier movements you make during spinning, such as when cycling standing. The spinning bike also does not use power and has extra heavy flywheels