Håndvægtsæt Test – Se de 8 bedste håndvægtesæt

Vi har i denne artikel samlet de 8 bedste håndvægtsæt på markedet lige nu. Der findes mange forskellige typer, men vi finder MX Justerbare håndvægte, som det bedste håndvægtsæt, da du hurtigt og nemt kan skifte mellem vægtskiverne uden besvær. Det er naturligvis forskelligt, hvad man går efter, når det kommer til håndvægte, så vi har inkluderet en samling af håndvægtsæt, der variere i type, materiale og pris.

Er du i tvivl om hvad du foretrækker, så har vi givet nogle tips til dig nederst i artiklen, så du bliver mere bevidst om hvad, der er bedst til dig og dit træningsniveau.

testvinder
testvinder

Testvinder: MX Justerbare håndvægte inkl. stativ

Med MX Justerbare håndvægte kan du nemt og hurtigt skifte mellem vægten på dine håndvægte under træningen. På utrolig lidt plads får du vægte fra 4,5 kg til helt op på 25 kg, og du skifter mellem vægten ved blot at dreje på de to håndvægtes gule drejeknapper.

             Klik her og se prisen
Bedste håndvægtsæt:
Pris
Billigst hos
image #1 MX Justerbare håndvægte inkl. stativ
4.999,00 kr.
Ablicia Læs mere
image #2 Abilica Trio håndvægte
619,00 kr.
Ablicia Læs mere
image #3 Abilica HexDumbbells håndvægte
982.998,00 kr.
Ablicia Læs mere
image #4 Abilica Rubber Dumbbells
234,00 kr.
Cdon.dk Læs mere
image #5 ODIN 110 kg Krom Sæt (10 sæt håndvægte + stativ)
9.699,00 kr.
Apuls.dk Læs mere
image #6 ODIN Neoprene Håndvægtsæt 1-5 kg
1.145,00 kr.
Apuls.dk Læs mere
image #7 Fitness Bar håndvægtsæt
269,00 kr.
Ablicia Læs mere
image #8 Håndvægte inkl. stativ 2-9 kg
2.999,00 kr.
Ablicia Læs mere

#1 MX Justerbare håndvægte inkl. stativ - Bedste håndvægtsæt

BEDSTE PRIS: 4.999,00 kr (Ablicia)

Med MX Justerbare håndvægte kan du nemt og hurtigt skifte mellem vægten på dine håndvægte under træningen. På utrolig lidt plads får du vægte fra 4,5 kg til helt op på 25 kg, og du skifter mellem vægten ved blot at dreje på de to håndvægtes gule drejeknapper.

 • Nem justering af vægt på håndvægte med en drejeknap
 • Kommer med et stativ, der ikke fylder meget og holder styr på vægtene
 • Bredt vægtudvalg fra 4,5 kg til 25 kg med 2,25 kgs interval
Forhandler Totalpris Læs mere
Ablicia DKK 4.999,00 Gå til forhandler
Fitnessgruppen DKK 4.999,00 Gå til forhandler

Derfor skal du vælge Justerbare håndvægte fra MX

MX håndvægtene gør din styrketræning utrolig nem, da du bliver fri for at bakse rundt med en masse vægte og låse. I stedet har du alle vægtene samlet i et smart stativ, hvor du blot drejer på en drejeknap for at indstille vægten og så er du klar til at træne. Stativet med håndvægtene fylder ingenting, så du nemt kan have det stående i hjørnet på dit hjemmekontor, træningsrum eller hvorend du vælger at placere det.

Da der ikke er nogen lås og stang i vejen i enderne på håndvægtene, kan du nemt hvile vægtene på dine ben mellem øvelserne. Du får 2 håndvægte på et smart stativ, hvor alle vægtene er samlet og så du ikke skal ned på gulvet for at justere på vægten. Vægten på de to håndvægte er fra 4,5 kg til 25 kg med et interval på 2,25 kg. Du får således vægte på 4,5 kg, 6,75 kg, 9 kg, 11,25 kg, 13,5 kg, 15,75 kg, 18 kg, 20,25 kg, 22,5 kg og 25 kg.

Disse håndvægte er altså perfekte til dig, der tager din styrketræning seriøst og ønsker masser af muligheder for udfordring og tilpasning af vægten, så du kan få den mest effektive træning.

Produktdetaljer:

 • Indvendigt greb på håndvægtstang: 13,2 cm
 • Mål på stativ (LxBxH): 78 x 56 x 47 cm
 • Diameter på håndtag: 2,9 cm
 • Vægt: 4,5 – 25 kg

#2 Abilica Trio håndvægte - billigt håndvægtsæt

BEDSTE PRIS: 619,00 kr (Ablicia)

Håndvægtene Trio fra Abilica er et rigtig godt håndvægtsæt til kvinden, der ønsker at tone sine arme let. Håndvægtesættet kommer i henholdsvis 2×1 kg 2×2 kg og 2×3 kg, så der er god mulighed for variation i træningen. Vægtene er belagt med en skridsikker neoprenkappe, som gør dem rigtig komfortable at træne med.

 • Kommer i flotte farver og på et smart stativ
 • Letvægts håndvægtsæt med 2×1 kg, 2×2 kg og 2×3 kg
 • Robuste håndvægte, som er skridsikre og behagelige at træne med, takket være den holdbare neoprenkappe

 

 

Forhandler Totalpris Læs mere
Ablicia DKK 619,00 Gå til forhandler
Cdon.dk DKK 756,00 Gå til forhandler

Derfor skal du vælge Abilica Trio håndvægtsæt

Disse håndvægte fra Abilica kommer i tre flotte farver på et smart stativ. Håndvægtene kommer i sæt i tre forskellige vægtklasser, som er et sæt på 1 kg, et sæt på 2 kg og et sæt på 3 kg. Det giver dig gode muligheder for at variere vægten i dine øvelser. Disse håndvægte er især velegnet til kvinden, der ønsker lange feminine muskler i stedet og dermed ikke ønsker at træne for tungt.

Håndvægtene kan bruges til en masse forskellige øvelser af arme, skuldre, ryg mave, baller og lår. De kan også med fordel bruges til cardio, såsom aerobic. De er fremstillet i et robust støbejern materiale og er belagt med en holdbar og skridsikker neoprenkappe, så håndvægtene er dejlig behagelige at træne med samt er du sikker på de ikke glider ud af dine hænder under træningen uanset, hvor svedige dine håndflader er.

Produktdetaljer:

 • Vægte: 1 – 3 kg
 • Diameter på greb 2-18 kg: 30 mm
 • Diameter på greb 20-30 kg: 32 mm
 • Materiale: Støbejern og neopren

#3 Abilica HexDumbbells håndvægte -

BEDSTE PRIS: 982.998,00 kr (Ablicia)

HexDumbbells fra Abilica er gummibelagte og sekskantede, som gør at de ikke triller. Håndvægtene er lavet i et holdbart materiale og har et ergonomisk greb med en nubret overflade, som gør dem skridsikre og behagelige at træne med.

 • Gummibelagte håndvægte, der er skånsomme mod gulvet
 • Har smarte sekskantede ender, som gør, at de ikke kan rulle
 • Ergonomisk håndtag med nubret overflade, gør dem sikre og behagelige at træne med

 

Forhandler Totalpris Læs mere
Ablicia DKK 982.998,00 Gå til forhandler

Derfor skal du vælge HexDumbbells fra Abilica

HexDumbbels håndvægtene er af rigtig god kvalitet med en lang holdbarhed. De er belagt med gummi, som sikrer dit gulv mod ridser og buler. Håndvægtsættets sekskantede ender gør, at de ikke kan rulle væk under træningen, så du hele tiden har styr på dem. Dette er især en stor fordel, når du laver Renegade Row-øvelsen.

Håndvægtene har smarte ergonomiske håndtag, som gør dem behagelige at træne med samt har de en nubret overflade, som giver dig maksimal kontrol over dem, så de ikke skrider ud af din hånd under træningen. Vægtene fås i sæt fra 1 til 30 kg.

Produktdetaljer:

 • Vægte: 1-30 kg
 • Materiale: Gummi

#4 Abilica Rubber Dumbbells - gummibelagt håndvægtesæt

BEDSTE PRIS: 234,00 kr (Cdon.dk)

Abilicas Rubber Dumbbells er robuste og har en lang holdbarhed, hvilket skyldes deres gummibelægning. De har et ergonomisk og nubret greb, som gør dem behagelige at træne med og skridsikre.

 • Håndvægte med ultra holdbare gummiender
 • Flot og tidsløst design, der passer ind i alle træningsrum
 • Fås i vægten fra 1 til 32,5 kg, som er markeret som tal og blindeskrift på enden af håndvægtene
Forhandler Totalpris Læs mere
Cdon.dk DKK 234,00 Gå til forhandler
Ablicia DKK 1.582.398,00 Gå til forhandler

Derfor skal du vælge Abilica Rubber Dumbbells

Med det smarte gummi-håndvægtsæt fra Abilica er du sikker på at have dem i mange år fremover, da de er ultra holdbare. De er utrolig nemme at træne med, på grund af deres komfortable ergonomiske greb og deres skridsikre nubrede overflade. Håndvægtene har et flot og moderne design, der passer ind i ethvert hjemmetræningsrum.

Vægtenes kilo er markeret i enderne på håndvægtene, og er både indikeret i tal og med blindeskrift. Vægtene fås i vægtklasserne fra 1 til 32,5 kg.

Produktdetaljer:

 • Vægt: 1-32,5 kg
 • Materiale: Gummibelagt

#5 ODIN 110 kg Krom Sæt (10 sæt håndvægte + stativ) - håndvægtsæt til fitness-entusiasten

BEDSTE PRIS: 9.699,00 kr (Apuls.dk)

Håndvægtene fra ODIN kommer i 10 sæt på et smart opbevaringsstativ. Håndvægtene har en vægt fra 1 til 10 kg og er både gode til nybegynderen samt den mere øvede. Håndvægtene er fremstillet i krom, som er et ultra robust materiale.

 • 10 sæt håndvægte fra 1-10 kg
 • Kommer på et smart stativ, som fylder minimalt og holder styr på håndvægtene
 • Fremstillet i robust krom, der både er holdbart og giver et stilrent look
Forhandler Totalpris Læs mere
Apuls.dk DKK 9.699,00 Gå til forhandler

Derfor skal du vælge håndvægtene fra ODIN

Disse 10 sæt håndvægte er velegnet til dig, der går meget op i din træning og ønsker et flot og professionelt udvalg af håndvægte på et smart stativ. Håndvægtenes vægt går fra 1 til 10 kg og kommer sætvis. Det relative lave vægtudvalg er ideelt til dig, der ikke ønsker at træne for tungt, men i stedet har for mål, at holde din krop tonet og stærk. Du får masser af muligheder for vægttræning af arme, skuldre og ryg, og kan samtidig med fordel benyttes til mavetræning og til ben og balleøvelser, som squats og lunges.

Stativet fylder minimalt i dit hjem og holder godt styr på vægtene og ser utroligt professionelt ud. Håndvægtene er fremstillet i krom, som gør dem rigtig robuste og solide samt giver det dem et flot og stilrent look. På enden af håndvægtene er der en tydelig indikation af, hvor meget hver vægt vejer.

Produktdetaljer:

 • Vægt: 1-10 kg
 • Materiale: Krom

#6 ODIN Neoprene Håndvægtsæt 1-5 kg - Håndvægtsæt 30 kg

BEDSTE PRIS: 1.145,00 kr (Apuls.dk)

Håndvægtsættene fra ODIN har alle en behagelig Neoprene belægning, som giver et godt og solidt greb under træningen med vægtene. De er lavet af robust jern og neopren-overfladen er utrolig nem at rengøre. Håndvægtene kommer sætvis fra 1 kg til 5 kg.

 • Robuste håndvægte af jern med neopren-belægning, som er skånsomt mod gulvet
 • Vægt fra 1-5 kg giver dig gode muligheder for variation af vægt i øvelser
 • Trekantede ender, som gør at de ikke kan rulle

 

Forhandler Totalpris Læs mere
Apuls.dk DKK 1.145,00 Gå til forhandler

Derfor skal du vælge ODIN Neoprene Håndvægtsæt

Dette håndvægtsæt fra ODIN er særdeles behagelige at træne med, takket være deres komfortable neopren-belægning, som giver dig et fast og sikkert greb om vægten under træningen. Det gør desuden af de er skånsomme mod dit gulv, så du ikke får ridser eller buler, hvis du skulle risikere at tabe dem. Du får dem sætvis fra 1-5 kg, så der er masser af muligheder for at variere vægten i dine øvelser.

Håndvægtenes ender er trekantede, som gør, at de ikke kan rulle. De er sorte og har deres vægt markeret i enderne, så du nemt kan kende forskel på dem.

Produktdetaljer:

 • Vægt: 1-5 kg
 • Materiale: Jern og neopren

#7 Fitness Bar håndvægtsæt - Håndvægtsæt med skumgummi

BEDSTE PRIS: 269,00 kr (Ablicia)

Skumgummi håndvægtsættet Fitness Bar er er utrolig behageligt sæt håndvægte, som giver dig et rigtig godt greb om vægten, også for svedige hænder. De kommer i 1 kg eller 1,5 kg, hvilket gør dem ideelle til cardio, som aerobic-træning eller gang og løb.

 • Letvægts håndvægtsæt i blødt og skridsikkert skumgummi
 • Fås i sæt på 1 kg i grøn og på 1,5 kg i lilla
 • Ideelle til cardio, som løb, gang eller aerobic samt til lette styrketræningsøvelser af arme og skuldre
Forhandler Totalpris Læs mere
Ablicia DKK 269,00 Gå til forhandler

Derfor skal du vælge håndvægtsættet Fitness Bar

Fitness Bar håndvægtsættet er belagt med blødt skumgummi, som giver dig et rigtig godt greb om håndvægtene, selv for dine svedige hænder. De fås sætvis på 1 kg i grøn og på 1,5 kg, er de i lilla. De har et utroligt fint design og fylder ingenting. Deres lette vægt gør dem rigtig gode til cardiotræning som aerobic samt gang eller løb, og så er de også gode til styrketræningsøvelser af arme og skuldre.

Produktdetaljer:

 • Vægt: 1-1,5 kg
 • Materiale: Skumgummi-belægning

#8 Håndvægte inkl. stativ 2-9 kg - Håndvægtsæt med stativ

BEDSTE PRIS: 2.999,00 kr (Ablicia)

Er du ambitiøs omkring din træning? Så er dette håndvægtestativ lige noget for dig. Stativet har 6 sæt HEX håndvægte fra 2 til 9 kg. Håndvægtene er af professionel kvalitet og giver dig masser af muligheder for at udfordre dig selv i din hjemmetræning.

 • 6 håndvægtsæt af robust og professionelt kvalitet
 • HEX håndvægte, der er sekskantede, som ikke kan rulle
 • Kommer med et smart stativ, som holder dem på plads
Forhandler Totalpris Læs mere
Ablicia DKK 2.999,00 Gå til forhandler

Derfor skal du vælge disse 6 håndvægtsæt inkl. stativ

Dette HEX håndvægtsæt med stativ er af professionelt kvalitet og fylder ikke særligt meget i dit hjemmetræningsrum, på kontoret, eller hvor du ønsker at placere det. Håndvægtene er sekskantede, som gør at de ikke kan rulle.

De 6 håndvægtsæt er i henholdsvis 2×2 kg, 2×3 kg, 2×4 kg, 2×5 kg, 2×7 kg og 2×9 kg. De er placeret på et smart medfølgende stativ, der giver dig nem adgang til håndvægtene, hvor de tungeste er placeret nederst.

Produktdetaljer:

 • Vægt: 70 kg i alt

Hvor meget vægt skal jeg træne med?

Træning med håndvægte er rigtig effektivt, da du får trænet mange muskler ad gangen. Den frie og naturlige stilling, som du befinder dig i, når du træner med håndvægte, er meget mere udfordrende, da du skal holde balancen, frem for at træne med en træningsmaskine, som nærmest holder balancen for dig. Denne frie position giver dig dog større mulighed for at lave øvelserne forkert, som kan give resultere i skader på længere sigt. Du kan også risikere at lave skader eller blot ikke træne optimalt, hvis du træner med for lidt eller for meget vægt. Vi forklarer dig i det følgende, hvad du bør træne med i forhold til dit fitnessniveau.

Nybegynder

Som nybegynder i styrketræning, kan det være rigtig svært at finde ud af hvor mange kilo man skal træne med. Det vigtigste er, at du ikke starter ud med for mange kilo, da det kan gøre det umuligt for dig at udføre øvelserne korrekt samt skal dine muskler og led vænne sig til de nye øvelser, som den ikke er vant til at komme ud i med ekstra vægt.

Alt afhængig af hvilke muskler du skal træne, så er det en god idé at starte ud med en vægt på 1-3 kg for at få helt styr på øvelserne, og derfra kan du trappe op, når du laver dem korrekt.

Der findes en del forskellige typer af håndvægte, der er har forskellige funkioner og er lavet af forskellige materialer. Er du i tvivl hvilken type håndvægte, der passer bedst til dig, så kan du læse vores guide i vores store håndvægt test.

Øvet

Når du er mere øvet og har selve styrkeøvelserne på plads, så du udfører dem korrekt, er det vigtigt for dig at huske, at øvelserne ikke bør være for let for dig, da du ikke vil få den optimale træning og resultater ud af det. Kan du lave mere end 15 gentagelser, så er vægten for lav. Du bør maksimalt kunne lave 10-15 gentagelser og så skal det helst også være hårdt nok til at en ekstra gentagelse ikke virker mulig.

Du bør altså hele tiden justere på vægten, så du bliver udfordret nok i hver øvelse, så du i sidste ende skaber mærkbare resultater. Det er derfor vigtigt, at du finder de rigtige håndvægtsæt til dig, så du har mulighed for at kunne kunne tage tungere vægte, for at holde effektiviteten af din træning oppe.

Er du derimod ikke interesseret i at opbygge muskler, men mere at holde din krop tonet og slang, så er de lettere vægte mere ideelle til dig. Her bør du ikke komme langt over de 5 kilo. Hvis du føler det bliver for let og det ikke udfordrer dig nok, kan du med fordel inkorporere håndvægtene i din cardio, da det vil gøre det endnu hårdere at lave de hurtigtgående øvelser.

Træningsprogram med håndvægte

Der findes ikke tal på hvor mange forskellige øvelser, du kan lave med håndvægte. Du kan træne hele kroppen igennem med dem, og du kan nå ud i de helt mindste muskler. Der er dog nogle øvelser, der er mere effektive og nemmere at lave derhjemme end andre. Vi gennemgår her de mest effektive øvelser, som du kan træne med dit nye håndvægtsæt.

Skulderøvelse – Skuldrepres

Håndvægte er rigtig gode til at træne skuldre med og der findes rigtig mange forskellige. En af de mest normale, og nemme, øvelser er skuldrepresøvelsen. Her står du med en afstand mellem fødderne, der svarer til din hoftebredde. Hav en håndvægt i hver hånd og placér dem ved skulderhøjde. Pres begge hænder over hovedet, så vægtene lige rør hinanden over dit hovede, og sænk dem så tilbage i skulderhøjde. Du kan også vælge at løfte en arm ad gangen. Det kommer an på hvad du har det bedst med. Lav gerne 8 gentagelser tre gange, sørg for at vælge en vægt, der gør de sidste par gentagelser hårde.

Armøvelse – Bicep Curls

Bicep curls er en af de mest klassiske øvelser til træning af biceps. Kender du den ikke allerede, så skal du stå med en hoftebreddes afstand mellem fødderne og holde en håndvægt i hver hånd. Du løfter skiftevis en arm ad gangen, foran dig, så den bøjer med vægten mod din skuldre. Du drejer din hånd med fladen mod dig selv lige inden du bøjer armen helt. Du vender den igen til siden, når du sænker armen.

Her bør du også kunne lave 8 gentagelser af 3 gange, for at få mest ud af øvelsen.

Ryg- og maveøvelse – Renegade rows

Renegade rows er en øvelse, hvor du har en håndvægt i hver hånd og står i en planke imens du holder på vægtene. Her er de kantede håndvægte bedst at benytte, da de ikke kan rulle imens du står i stillingen. Du har en hoftebreddes afstand mellem fødderne. Træk så den ene håndvægt fra gulvet og bagud mod brystet. Albuen skal køre langs siden og forestil dig, at du samler skulderbladene på bagsiden. Før så vægten tilbage på gulvet og gentag med den anden hånd.

Lav også 3 x 8 gentagelser i denne øvelse.

Tilbehør til håndvægtesæt

Har du en masse løse håndvægte derhjemme, som bare ligger og flyder, så er et stativ, som Abilica DumbbellRack, med plads til 10 sæt, til dine håndvægte en rigtig god idé. Det giver dig både mulighed for at holde godt øje med dine håndvægte, samtidig med, at det sparer dig for en masse plads, da de derved ikke vil fylde mere end hvad stativet fylder.

Dette stativ passer til håndvægte på 2 til 10 kg.