Billige proteinkilder: Ultimativ liste med de 23 billigste proteinkilder

Når man træner på et stramt budget, kan det måske synes dyrt og besværligt at få den tilstrækkelige mængde protein. Man forestiller sig måske, at man skal spise dyrt kød hver dag for at få den nødvendige mængde protein for muskelopbygning. Sådan forholder det sig heldigvis ikke. Vi har samlet en liste med de 23 billigste proteinkilder. Her finder du madvarer med priser per gram protein helt ned til 15 øre.

Sådan gjorde vi

  1. Vi samlede en liste med proteinrige madvarer
  2. Vi fandt kilopriserne og næringsindholdet på de respektive madvarer hos Coop.dk
  3. Som udgangspunkt gik vi efter de billigste priser for hver madvare

Generelt om tabellen og kost

Der er flere ting der er vigtige at notere sig, før man ukritisk går i krig med tabellen, herunder:

  • Jo mere protein, jo bedre er en myte: mange går fejlagtigt med den opfattelse, at jo mere protein man spiser, jo bedre for muskelopbygningen. Selv om det er korrekt, at protein er essentielt for muskelopbygning, behøver man ikke mere end 2-2,5 gram protein per kg legemsvægt.
  • Kulhydrater og fedt er ikke dårligt: “fedt feder” har længe været en fejlagtig myte, og kulhydrater er efterhånden blevet ligeså udskældt som fedt. Faktum er, at man skal bruge både fedt og kulhydrater for en varieret, balanceret og sund kost. Undgå dog for så vidt muligt mættet fedt og kulhydrater af sukkerarter (også kendt som de hurtige kulhydrater).

Bemærkninger om tabellen:

  • Listen er fra start sorteret efter pris/protein, hvor laveste pris vises først
  • Pris/protein er angivet i kroner. Dvs. hakket oksekød koster 0,29 kroner eller 29 øre per gram protein
  • Protein, kulhydrater og fedt er angivet i gram per kg
  • Tabellen har yderligere en søgefunktion, og hvis du vil søge på andre parametre (f.eks. “kalorier/kg”), trykker du blot på den